Tuesday, January 5, 2010

Khas Untuk Zauji ku..

For The Rest Of my Life
By Maher Zain

I praise Allah for sending me you my love
You found your home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And there is a couple words I want to say

Chorus:
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you...loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I…I`ll be there for you

I know it deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my Zauji and my friend and my strength
And I pray we`re together in Jannah
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say

*Repeat Chorus
I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

Repeat Chorus
I know that deep in my heart..

Sunday, January 3, 2010

Jom Tengok Wayang..

Tak sangka aku jd peminat tengok cerita di pawagam. klu dulu, memang payah la aku ni nk menjejak kaki ke pawagan. tapi sekarang semua nya berubah.. dalam masa dua minggu ni je aku dah tengok 6 movie.

Antara movie yang aku dah tengok:


The Treasure Hunter.

Sherlock Holmes.

Santau.

The Imaginarium Of Doctor Parnassus.

Avatar.

Bodyguards And Assassins.

Best dapat tengok movie-movie ni di pawagam. Lebih-lebih lagi klu layan bersama orang tersayang..thanks abg..hehehe

Selamat menonton..tak rugi..

Friday, January 1, 2010

Ahlan wasahlan 'New Year'

Aku berharap tahun baru ini akan membawa kebahagiaan dan kemenangan dalam hidupku.

Perjalanan masih jauh. Bimbinglah hambaMu ini ya Allah.


Kehidupan baru akan bermula.




Budi Disemai Ukhwah Terpateri

Tanggal 18 disember 2009 yang lalu, aku berkesempatan mengikuti program anak angkat di kampung Tembun, Binjai Negeri Sembilan. Banyak perkara yang telah aku pelajari daripada program ini. Antara perkara yang aku pelajari di kampung ini adalah adat pepatih yang diamalkan oleh masyarakat di Negeri Sembilan. Program ini adalah tugasan yang perlu dilaksanakan oleh kami sebagai pelajar DPLI yang mengambil kos Pengajian Am.

Selain itu, banyak tempat-tempat bersejarah yang telah aku kunjungi seperti Muzium Adat, Makam Moyang Salleh, Masjid Kuala Dulang dan tempat yang menyimpan meriam lama. Paling menarik, kononnya jika kita berdoa di Masjid Kuala Dulang, doa kita akan dimakbul dan penduduk di sini menyatakan masjid ini telah dijaga oleh jin islam.wallahualam..

Aku harap dengan peluang yang ada time aku belaja ni, aku dapat melawat dan pergi tempat-tempat lain yang menarik di semenanjung Malaysia ni.

Terima kasih kepada kawan-kawan yang memberi sokongan dengan program anak angkat ini..



Bersama mak angkat yang lebih dikenali Mummy (Pn. Hjh. Zainab)


Ketika melawat Masjid Kuala Dulang.


Makam Moyang Salleh. (Bersama Cikgu Idris)


Meriam lama.



Melawat Muzium Adat.